fbpx
MENU

Diamanten bruiloft van mijn eigenste Bommie & Bompie in Oudsbergen

De foto’s in deze blogpost liggen mij erg nauw aan het hart. De twee die hier in de spotlight staan zijn namelijk mijn grootouders, mijn bommie en bompie. Zij vierden in september 2017 hun diamanten huwelijksverjaardag. 60 JAAR (!!!!) delen ze al lief en leed, en nog steeds kunnen ze geen genoeg krijgen van elkaar.

In de aanloop naar het grote feest voelde ik de zenuwen oplopen bij de twee schattige tachtigers. Bommie haalde tijdens elk bezoekje trots haar party-outfit uit de kast – Deze parels passen er toch op, hé Zoë’ke? – en ik denk niet dat ik bompa ooit roder heb zien uitslaan dan wanneer ik ‘m vroeg of hij toch wel een speech voorbereid had.

Op D-Day moest ik dan stipt om 14u15 aan hun deur staan voor de fotosessie. Echt, ze straalden. Tijdens de sessie werden de lieve woordjes heen en weer geslingerd; bompie kon zijn ogen niet van zijn vrouwtje afhouden en bommie maakte tot haar eigen verbazing een vunzig mopje waardoor ze zo hard moest giechelen dat de tranen nét niet over haar wangen rolden.

Ook van het feest zelf genoten ze met volle teugen. Wat aanvankelijk gepland was als een gezellig klein onderonsje met de naaste familie, werd plots een knaller van een volksfeest met alle vrienden, (oud-)buren en het halve schepencollege van Meeuwen-Gruitrode er nog bij. Ik kan alleen maar hopen dat ze het binnen vijf jaar nog eens over mogen doen want ze verdienen het als geen ander.

CLOSE